Facebook трябва да се изправи пред съда по дело за начина,

...
Facebook трябва да се изправи пред съда по дело за начина,
Коментари Харесай

Facebook на съд заради технологията си за разпознаване на лица по снимки

Facebook би трябвало да се изправи пред съда по дело за метода, по който употребява технологията си за различаване на лица, подреди калифорнийски арбитър.

Обвинението е, че от компанията са употребявали биометрични данни без експлицитното единодушие на потребителите. Това включва технологията на " Facebook ", която разрешава обществената мрежа да предлага отбелязване на хипотетични другари на база фотоси, качени от потребителите. Обвинението твърди, че тази процедура нарушава законите на щата Илинойс.

От обществената мрежа настояват, че обвиняването е безпричинно и ще се борят с всички сили, с цел да потвърдят невинността си.

Ако компанията бъде наказана, компенсациите може да костват милиарди долари на компанията, излиза наяве от заповедта на арбитър Донато. Ищците са потребителите на " Facebook " в Илинойс, за чиито лица обществената мрежа е основала шаблони след 7 юни 2011 година

Решението идва дни, откакто основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг се изправи пред пресечен разпит пред американските депутати поради метода, по който компанията събира и употребява данни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР